EPIDEMIJA U VALJEVU: 20 obolelih od salmoneloze u vrtićima

Izvor: Kurir, 01.Apr.2014, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPIDEMIJA U VALJEVU: 20 obolelih od salmoneloze u vrtićima

Izvor zaraze još nije utvrđen, sumnja se na kliconoštvo, a ni hrana se ne isključuje kao mogući izvor

VALJEVO - U valjevskim obdaništima do sada je od salmoneloze obolelo 20 osoba među kojima su dvoje dece i jedna vaspitačica, rečeno je medijima u Zavodu za javno zdravlje.

U saopštenju Privremenog upravnog odbora Predškolske ustanove "Milica Nožica", koja upravlja valjevskim obdaništima, navodi se da "izvor zaraze još nije utvrđen", da se sumnja na kliconoštvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a ni "hrana se ne isključuje kao mogući izvor".U saopštenju koje je novinarima danas predočio vršilac dužnosti direktora te ustanove Zlatomir Marković navodi se da "izvor zaraze još nije utvrđen", da se sumnja na kliconoštvo, a ni "hrana se ne isključuje kao mogući izvor".Dodaje se da je među obolelima i dvoje dece, koja u kritičnom periodu nisu dolazila u obdanište, kao i to da se broj dece u vrtićima nije značajno smanjio.Takođe je saopšteno da se u valjevskim obdaništima sprovodi HČP sistem za bezbednost hrane i da se postupa u skladu sa dobrom proizvođačkom i higijenskom praksom."Sve namirnice, koje se koriste kontrolisanog su kvaliteta i porekla", novodi se u saopštenju, a na pitanje novinara gde nabavljaju hranu, Marković je odgovorio: "U Avganistanu".Novi sastanak Privremenog upravnog odbora zakazana je za 4. april.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.