Izvor: B92, 05.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSPLOZIJA ANTITENKOVSKE MINE U OPSTINI MEDVEDJA

Iz rejona sela Svirce, na podrucju opstine Medvedja, na oko 400 metara udaljenosti od policijskih polozaja u kopnenoj zoni bezbjednosti, u cetvrtak oko 22.00 casa odjeknula je jaka eksplozija antitenkovske mine, nakon cega su albanski teroristi otvorili rafalnu paljbu - rekli su u petak agenciji SRNA policijski izvori iz Medvedje. Isti izvor navodi da je antitenkovska mina bila postavljena na lokalnom putu, koji vodi iz Sijarinske banje prema prelazu Kapija, napominjuci da "zrtava i povrijedjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u redovima policije nije bilo". Kako je receno, u tom delu opstine Medvedja do ovog dogadjaja se nisu oglasavali pripadnici Oslobodilacke vojske Preseva, Medvedje i Bujanovca. Prema recima predsednika opstine Medvedja Slobodana Draskovica, u Medvedji trenutno zivi oko 1.500 od oko 4 000 Albanaca, koliko ih je zivelo do pocetka prosle godine, "kada su se mahom preselili na teritoriju opstina Pristina i Kosovo Polje".

Dopisnik Radija B 92 javlja da je portparol pres centra u Bujanovcu Jovan Djukanovic optuzio albansku stranu da ne postuje dogovor o smirivanju situacije u kriznoj zoni, potpisan pre sedam dana. Djukanovic je konstatovao da je srpska strana ispunila sve obaveze koje je preuzela 29. decembra. 'Mi cinimo sve da sporazum funkcionise', rekao je Djukanovic. Kao primere nepostovanja dogovora od naoruzanih Albanaca porptarol pres centra u Bujanovcu naveo je selo Trnovac u koje srpska policija i civili jos ne mogu da udju. "Takav pimer je i put Bujanovac - Gnjilane, preko Konculja i put Presevo - Gnjilane preko Cerevajke koji su pod kontrolom pripadnika takozvane Oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medvedje", istakaoje Djukanovic, prenosi Radio B 92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.