Izvor: B92, 06.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSHUMACIJA GROBNICA U DRAGODANU ODLOZENA DO DALJEG

Pristina -- Ekshumacija tela iz masovnih grobnica u naselju Dragodan i pravoslavnom groblju u Pristini, zakazana za 1. jun, odlozena je do daljeg, izjavio je sef drzavnog Biroa za ekshumaciju i identifikaciju Slavisa Dobricanin. On kaze da su razlozi za odlaganje politicke prirode. "Naisli smo na nesto sto zaista predstavlja smetnju da idemo dalje, a to su politicari, Stajner. Politika valjda treba da se dogovori, da vidi, da da signal da li to moze da se radi sada ili treba da se saceka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << malo, da li cemo raditi onako kako smo se dogovorili, ili ce biti nekih izmena", rekao je on. Dobricanin nije zeleo da precizira o kakvim se pritiscima radi, ali je najavio da ce novi pregovori UNMIK i vlasti Srbije o ekshumaciji poceti tokom sledece nedelje. "Ocekujem da ce biti problema. Mozda ce oni to u hodu da rese, zaista ne znam. Nikom ne odgovara kasnjenje. Najcrnja stvar koja moze da se desi je odlaganje, a to se odlaze iz nedelje u nedelju. Kao sto vidite i sami, to je odavno trebalo da pocne da se radi", upozorio je Dobricanin.

Nezvanicno se pretpostavlja da se u masovnim grobnicama u Dragodanu i na pravoslavnom groblju u Pristini nalaze tela ubijenih kosovskih Srba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.