EKOLOŠKA KATASTROFA U HRVATSKOJ: More se pretvorilo u vatrogasnu penu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020, 17:11

EKOLOŠKA KATASTROFA U HRVATSKOJ: More se pretvorilo u vatrogasnu penu! (VIDEO)

U okolini Splita more je prekriveno penom nepoznatog porekla

U Hrvatskoj se dešava ekološka katastrofa na koju nadležni još nisu odreagovali. Meštani hrvatskog sela Vranjic koje se nalazi nadomak Splita alarmirali su danas nadležne oko 12,30 časova kada je velika količina nepoznatog sredstva puštena u more od čega je njegova površina nestala pod ogromnom penom.

Lokalni mediji nazivaju ovaj događaj "ekocidom". Prema tvrdnja očevidaca, navodno se aktivirao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protivpožarni sistem sa penom u obližnjem silosu.

Ovo je drugi put za manje od mesec dana da meštani Vranjica reaguju na zagađenje, a pre nepunih mesec dana izašli su i na proteste.

- U ovoj ekološkoj katastrofi koja se svaki dan događa u Vranjicu, u predgrađu Splita, niko ne pomaže! Sve institucije prebacuju krivnju. Mislim da je više dosta i da nas treba shvatiti ozbiljno! Ovo je vrhunac! - ogorčeni su meštani Vranjica, prenosi portal Dalmacija Danas.

- Za sada se utvrđuje sastav pene, ali ne bi trebao biti ekološki opasan jer se radi o protivpožarnom sistemu koji je predviđen za gašenje požara na moru. No ipak treba pričekati i videti šta će analize pokazati - saopštio je tamošnji župan Blaženko Boban.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.