EK: Pozitivno o Srbiji, slede izazovi

Izvor: NTV.rs, 16.Okt.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Pozitivno o Srbiji, slede izazovi

Srbija je ove godine ostvarila istorijski napredak u evropskim integracijama, ali je čekaju ozbiljni izazovi u domenu ekonomije i vladavine prava, kaže se u sažetku godišnjeg izveštaja Evropske komisije o napretku koji je danas zvanično predstavljen u Briselu.
Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport danas je posle sastanka u Palati „Srbija“ predao premijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Ivici Dačiću Izveštaj o napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji.
- Ovo je bila istorijska godina na putu Srbije ka EU – kaže se u zaključku izveštaja EK koji je komesar za proširenje Štefan File danas zvanično predstavio poslanicima na sednici Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta.
File je danas poručio da je 2013. godina bila dobra godina za proširenje. On je na svom tviter nalogu, kao obrazloženje, napisao da su ove godine Beograd i Priština postigli istorijski sporazum, da je Hrvatska ušla u EU, a da je EU dobila Nobelovu nagradu za mir.
(Tanjug)

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Najpovoljnij Izveštaj EK do sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da je Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije ka EU, koji mu je danas uručio šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, najpovoljniji do sada i naglasio da će Srbija nastaviti da radi na ispunjavanju kriterijuma i neophodnim unutrašnjim reformama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Istorijska godina za Srbiju

Izvor: Deutsche Welle, 16.Okt.2013

Godina za nama ocenjena je u Briselu kao „istorijska“ u odnosima Srbije i Evropske unije. Izveštaj Evropske komisije o Srbiji jedan je od najpozitivnijih o napretku u procesu evrointegracija.

Nastavak na Deutsche Welle...

Devenport: U novoj orbiti smo sa Srbijom

Izvor: Blic, 16.Okt.2013

Beograd - Šef delegacije EU u Beogradu Majkl Devenport ocenio je danas da su odnosi Srbije i EU "ušli u novu orbitu" i da je dinamika saradnje ove godine "prebačena za dve brzine naviše", što je, kako je konstatovao, osnovna poruka ovogodišnjeg izveštaja Evropske komisije posvećenog napretku...

Nastavak na Blic...

Davenport: Srbija ubrzala put ka EU

Izvor: Kurir, 17.Okt.2013, 06:26

U izveštaju Evropske komisije, koji je juče predstavio ambasador EU Majkl Davenport, Srbija najslabije ocene dobila iz oblasti finansija i poljoprivrede. U Evropskoj uniji ocenjuju da je Srbija ostvarila umeren napredak u mnogim oblastima, ali ukazuju i na probleme kojima vlada u Beogradu mora još...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.