EK: Da se poštuje i primeni odluka ustavnog suda u Prištini

Izvor: RTS, 29.Maj.2020, 17:36

EK: Da se poštuje i primeni odluka ustavnog suda u Prištini

Evropska komisija pozvala je sve političke aktere na Kosovu da "poštuju i rade na primeni" odluke ustavnog suda u Prištini koji je potvrdio ustavnost ukaza predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija za mandatara kosovske vlade.
Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero navodi da je Brisel upoznat sa jučerašnjom odlukom ustavnog suda na Kosovu.
"Pozivamo sve kosovske političke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aktere da poštuju odluku Suda i da preduzmu neophodne korake u njenoj primeni", napisala je Pisonero na Tviteru.
Ustavni sud Kosova ocenio je u četvrtak uveče da je dekret predsednika Kosova Hašima Tačija o određivanju Avdulaha Hotija iz Demokratskog saveza Kosova za mandatara za kosovskog premijera u skladu sa ustavom.
Time su stvoreni uslovi za formiranje nove vlade, umesto trenutne koju vodi Aljbin Kurti iz Pokreta Samoopredeljenje, najjače pojedinačne stranke u skupštini, koja se protivi imenovanju Hotija.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.