EBRD kofinansirala preuzimanje SBB

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD kofinansirala preuzimanje SBB

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je danas da je sa do 50 miliona evra kofinansirala transakciju u kojoj je američka investiciona kompanija KKR kupila kablovskog i telekomunikacionog operatera SBB/Telemah.

Kako se navodi na satju EBRD (www.ebrd.com), transakcija preuzimanja tog operetara sa poslovanjem u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji vredi do jedne milijarde evra.

EBRD je ocenila da će preuzimanje grupe SBB/Telemah >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povećati konkurenciju u telekomunikacionom sektoru Jugoistočne Evrope i podstaći širenje te regionalne telekomunikacione i medijske kompanije.

Očekuje se i da će ta kupovina podstaći interesovanje drugih globalnih firmi za preuzimanje preduzeća istočne Evrope.

Kompanija KKR je polovinom oktobra 2013. preuzela SBB/Telemah grupu od

kompanije Mid Jurop partners (Europa Partners). To je prva direktna investicija kompanije KKR u Jugoistočnoj Evropi.

EBRD je postala manjinski vlasnik grupe SBB/Telemah 2007. godine, kada

je većinski vlasnik postao Mid Jurop Partners (Mid Europa Partners).

SBB-Telemah grupa ima oko 1,7 miliona kablovskih i pretplatnika na satelitsku TV, internet, fiksnu i mobilnu telefoniju.

Na čelu SBB - Srpske kablovske mreže ostao je tim predvođen osnivačem kompanije Draganom Šolakom koji je zadržao vlasnički udeo u SBB-Telemah grupi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EBRD kofinansirala preuzimanje SBB

Izvor: Beta, 10.Feb.2014

LONDON, 10. februara 2014. (Beta) - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je u ponedeljak da je sa do 50 miliona evra kofinansirala transakciju u kojoj je američka investiciona kompanija KKR kupila kablovskog i telekomunikacionog operatera SBB/Telemah...Kako se navodi na satju EBRD, transakcija...

Nastavak na Beta...

EBRD kofinansirala preuzimanje SBB

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Feb.2014, 12:30

ADVERTISER-SERBIA.COM / LONDON - Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je u ponedeljak da je sa do 50 miliona evra kofinansirala transakciju u kojoj je američka investiciona kompanija KKR kupila kablovskog i telekomunikacionog operatera SBB/Telemah >>>(Ključne reči: Kohlberg; Telemach; Serbia...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.