E, baš Crvenkapa premijerno u Vranju

Izvor: RTS, 27.Mar.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"E, baš Crvenkapa" premijerno u Vranju

Povodom Svetskog dana pozorišta, glumci vranjskog teatra pripremili su novu predstavu za decu, "E baš Crvenkapa", po tekstu Peđe Trajkovića, u režiji Bojana Stojčetovića. To je peta premijera pozorišta "Bora Stanković" u ovoj sezoni.
Šta traži devojčica sama u šumi, na šta sve može da naiđe - najmlađoj publici predstavili su i glumci i deca iz glumačke radionice. Jednu od najpoznatijih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bajki, "Crvenkapu", oživeli su na sceni Omladinskog kulturnog centra u Vranju.

"Iskustvo je mnogo lepo, ja najčešće radim sa decom mojih godina, ali najlepše je kad se radi sa ansamblom, ipak to je prelepo iskustvo. Bilo mi je baš drago da sarađujem sa njima i sa rediteljem", kaže Teodora.
"U predstavi glumim Muvu leptira, bilo mi je baš zabavno, iznenadila sam se kad su me pozvali da glumim", kaže Sara.
Da bi pripremili predstavu, glumci su se selili iz prostora u prostor mesec dana, jer je zgrada pozorišta izgorela u požaru pre skoro tri godine.
"Lepo smo radili, uvek me obraduju dečje predstave. Uvek su mi izazov, novo preispitivanje, da li sam napredovala koji stepenik ili ću tu biti na istom stepeniku", kaže Tamara Stošić, glumica.
"Mislim da će u predstavi podjednako uživati i deca i roditelji. Napravili smo predstavu koja odudara od svih naših dečjih predstava", kaže Radmila Đorđević, glumica.
Glumac i zamenik direktora Prištinskog pozorišta Bojan Stojčetović potpisuje režiju, muziku i adaptaciju. Prvi put radi sa vranjskim ansamblom.
"I sam ne znam da nabrojim gde smo sve imali probe, prvu probu čitanja održali smo u kafiću. Ali bez obzira na to, trudili se da nam nikakav razlog ne da za pravo da se ponašamo amaterski", kaže Bojan Stojčetović, reditelj.
Za Svetski dan pozorišta, izvedena je i pretpremijera i premijera predstave "E, baš Crvenkapa". Prva repriza je u nedelju u Omladinskom kulturnom centru.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Premijera predstave „E baš Crvenkapa“ za Dan pozorišta

Izvor: juGmedia, 27.Mar.2015

VRANJE – Premijera dečje predstave „E, baš Crvenkapa“, po tekstu Peđe Trajkovića i u režiji Bojana Stojčetovića, po svemu sudeći ispunila je očekivanja zahtevne vranjske publike, koja je s pažnjom ispratila danas izvedenu predstavu povodom Međunarodnog dana pozorišta...Predstava je...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.