Dzurinda: Slovačka neće priznati nezavisnost Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2010, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dzurinda: Slovačka neće priznati nezavisnost Kosova

BEOGRAD -

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković, na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Republike Slovačke Mikulašom Dzurindom, izrazio je zahvalnost na podršci koju ona pruža Srbiji na putu evrointegracije i na principijelnom stavu te države da ne prizna jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova.

Ministar Dzurinda je istakao da Vlada Slovačke neće razmatrati pitanje priznavanja nezavisnosti Kosova, kao i da ohrabruje otpočinjanje dijaloga Beograda i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Prištine.

Na sastanku je konstatovano da se sveukupni bilateralni odnosi dveju zemalja kontinuirano unapređuju i to posebno u oblasti ekonomije gde postoji veliki potencijal za dalji razvoj odnosa.

Dzurinda će se, kako je najavilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, sastati sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem.

Najavljeno je, takođe, da će šef slovačke diplomatije učestvovati na skupu "Srbija na putu ka Evropi - 10 godina kasnije", gde će govoriti na temu perspektive Srbije u Uniji.

Slovačka je jedna od pet zemalja EU koja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a povodom predstojećeg dijaloga Beograda i Prištine, Dzurinda je u nedavnom intervjuu za beogradski dnevnik "Večernje novosti" izneo stav da dve strane treba da razgovaraju o svemu, pa i o statusu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.