Džordž Kluni – holivudski zavodnik

Izvor: Studnel.com, 06.Maj.2016, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džordž Kluni – holivudski zavodnik

Džordž Timoti Kluni rođen je u Leksingtonu u Kentakiju. Njegova majka Nina Brus je bivša misica, dok je njegov otac Nik novinar, voditelj kviza na mreži American Movie Classsics i poslednjih godina političar iz države Kentaki. Takođe, Kluni ima stariju sestru Adeliju i dva nećaka. Provodeći deo svog detinjstva u Ohaju pohađao je St. Michael's School u Kolumbusu, zatim škole Western Row i St. Susanna u Mejsonu. Bio je prosečan učenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << i odličan bejzbolaš, čak je 1977. godine pokušao da igra profesionalno bejzbol, ali mu nije bio ponuđen ugovor.
Njegova prva uloga bila je 1984. godine u televizijskoj seriji E.R. Međutim, slavu je stekao tek 10 godina kasnije ulogom doktora Daga Rosa u seriji Hitna služba. Godine 1999. napustio je Hitnu službu kako bi se u potpunosti posvetio filmskoj karijeri. Igrao je u velikim holivudskim hitovima, Oluja svih oluja i Ko je ovde lud. Svoj rediteljski debi ostvario je 2002. godine filmom Ispovesti opasnog uma. Šest godina kasnije nominovan je za Oskara, ali je nagrada ipak otišla u ruke Danijela Dej-Luisa.
Džordž Kluni bio je u vezi sa brojnim poznatim ženama. Prva od njih bila je Keli Preston. Zabavljali su se samo godinu dana. Petnaestog decembra 1989. venčao se sa glumicom Talijom Balsam. Nažalost razveli su se 1993. godine, nakon čega je Kluni rekao da se nikada više neče ženiti. Ali 2014. godine stupa u brak sa pravnicom Amal Alamudin.
Izvori: poznati.info, sinemanija.com.

dzordz klunirediteljproducentna danasnji danbiografija

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.