Džonson smenjuje ministra zbog poljupca?

Izvor: B92, 26.Jun.2021, 16:10

Džonson smenjuje ministra zbog poljupca?

London -- Britanski premijer Boris Džonson nalazi se pod sve većim pritiskom da smeni ministra zdravstva Meta Henkoka.

On je priznao da je prekršio smernice o kovidu 19 poljubivši jednu svoju saradnicu, zbog čega ga optužuju da je licemer.

Henkok (42) je bio u središtu vladine borbe protiv pandemije, rutinski govoreći građanima da poštuju stroga pravila, a čak je pozdravio ostavku prošle godine uglednog naučnika koji je na sličan način prekršio pravila, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi Rojters.

Henkok se u petak izvinio nakon što je list "San" objavio da je poljubio i zagrlio visoko pozicioniranu pomoćnicu u svojoj kancelariji prošlog meseca, kada je to bilo zabranjeno zbog pandemije.

"Prihvatam da sam prekršio smernicu o fizičkoj distanci u tim okolnostima", rekao je on i dodao da je razočarao ljude i jako žali zbog toga.

Džonson je nakon toga rekao da je stvar time rešena.

Vodeći britanski listovi koji svi pišu o tome na naslovnim stranama ocenjuju, međutim, da je Henkok izgubio sav moralni autoritet i traže da ode s vlasti.

Slučaj podseća na prošlogodišnji incident kada je Džonsonov tadašnji najviši savetnik Dominik Kamings takođe prekršio epidemiološka pravila, izazvavši bes širom zemlje i optužbe da vlada misli da je iznad zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.