Džonson razgovarao sa Makronom o obnovi saradnje

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 19:32

Džonson razgovarao sa Makronom o obnovi saradnje

Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je telefonom sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom.

Džonson je tokom razgovora rekao Makronu da London želi da obnovi saradnju sa Parizom, saopštila je kancelarija francuskog predsednika.

Makron je odgovorio Džonsonu da će čekati da vidi predloge britanskog premijera, dodala je kancelarija, preneo je Rojters.

Do razgovora je došlo nedugo nakon što je Džonson poručio Francuskoj da ostavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na miru SAD i Australiju zbog trilateralnog sporazuma o nuklearnim podmornicama, zbog koga je Australija odustala od prethodnog sporazuma sa Francuskom vrednog 40 milijardi dolara.

Francuska je potom pozvala na konsultacije svoje ambasadore iz SAD i Australije. Ambasador Francuske će se vratiti u Vašington nakon što je Makron razgovarao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.