Džonson povećao prednost, Rab otpao

Izvor: B92, 18.Jun.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson povećao prednost, Rab "otpao"

London -- Favorit u trci za lidera vladajuće britanske Konzervativne stranke i novog premijera Boris Džonson u drugom krugu glasanja je još povećao prednost.

Iz trke je eliminisan bivši ministar za Bregzit Dominik Rab.

Posle drugog kruga glasanja 313 poslanika konzervativaca, u trci je ostalo pet kandidata za lidera stranke i vlade Velike Britanije.

Džonson je u prvom krugu glasanja 13. juna dobio 114 glasova, a danas 126, prenosi Gardijan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Šef britanske diplomatije Džeremi Hant danas je dobio 46 glasova, ministar ekologije Majkl Gouv 41 glas, Rori Stjuart 37, a Sadžid Džavid 33 glasa.

Rab je ispao iz trke pošto nije osvojio 33 glasa, neophodna za ulazak u treći krug glasanja.

Poslanici Konzervativne stranke u donjem domu parlamenta ponovo će glasati u sredu, a potom u četvrtak, ako bude potrebe, navodi Asošiejted pres.

Kada u trci za naslednika premijerke Tereze Mej na čelu stranke i vlade ostanu samo dva kandidata, o novom lideru odlučivaće 160.000 članova Konzervativne stranke.

Rezultat se očekuje krajem jula.

Tereza Mej je 7. juna podnela ostavku zbog neuspeha u izvođenju Velike Britanije iz Evropske unije u određenom roku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Boris Džonson uvećao prednost u trci za novog lidera konzervativaca, Rab eliminisan

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2019

Favorit u trci za lidera vladajuće britanske Konzervativne stranke i novog premijera Boris Džonson danas je u drugom krugu glasanja povećao prednost u odnosu na druge kandidate, dok je iz trke eliminisan bivši ministar za Bregzit Dominik Rab...Posle drugog kruga glasanja 313 poslanika konzervativaca,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.