Džonson: Ne sećam se kad sam razgovarao s Kameronom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 15:02

Džonson: Ne sećam se kad sam razgovarao s Kameronom

Britanski premijer Boris Džonson potvrdio je da u poslednje vreme nije imao nikakav kontakt sa Dejvidom Kameronom nakon što je pokrenuta istraga o lobiranju za propalu finansijsku kompaniju "Grinsil kapital" u koje je navodno umešan i bivši premijer.

Rojters prenosi da je Džonson danas pred britanskim parlamentom rekao da sa Kameronom nije skoro vodio nikakve razgovore, a naročito ne o temama o kojima se trenutno polemiše u javnosti.

"Najiskrenije tvrdim, ne mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se setim kada sam poslednji put razgovarao sa Dejvom", rekao je Džonson, navodi agencija.

Rojters prenosi da je britanski premijer potvrdio da je zabrinut zbog navoda u kojima je jedan od njegovih prethodnika, Dejvid Kameron, kritikovan zbog korišćenja svojih kontakata u vlasti kako bi pomogao propaloj finansijskoj kompaniji "Grinsil kapital" i da državni služebenici treba da imaju veze sa privatnim sektorom, ali da moraju da vode računa da određene granice ne budu pređene.

Britanija je pokrenula zvaničnu nezavisnu istragu o lobiranju bivšeg premijera Dejvida Kamerona, a Fajnenšel tajms i Sandej tajms izvestili su ranije da je Kameron direktno kontaktirao ministre da bi lobirao u ime kompanije "Grinsil kapital" i da je slao poruke ministru finansija Rišiju Sunaku i dogovarao privatni susret ministra zdravstva Meta Henkoka i direktora kompanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.