Džoni Dep – nezaboravni kapetan Džek Sperou

Izvor: Studnel.com, 09.Jun.2016, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džoni Dep – nezaboravni kapetan Džek Sperou

Rođen je u državi Kentaki u SAD kao najmlađe od četvoro dece, od oca inženjera i majke konobarice. Njegovim venama teče krv Čiroki Indijanaca, Francuza, Iraca i Nemaca. Bio je tipično najmlađe dete – problematičan, nije voleo školu, rano je počeo da eksperimentiše sa drogama i rano napušta školu. Obožavao je muziku i svirao je u nekoliko bendova, od kojih je najznačajniji The Kids, sa kojim je nastupao kao predgrupa sastavu Iggy Pop. Nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << se vratio u školu i konačno je završio, počinje da radi razne poslove. Sa svojom tadašnjom ženom, Lori Alison, odlazi u Los Anđeles na kratko putovanje i tada upoznaje Nikolasa Kejdža, koji ga ubeđuje da počne da se bavi glumom.
Džonijev filmski debi bio je film Nightmare in Elm Street iz 1984. godine. Ovaj film mu nije doneo željeni uspeh, pa na neko vreme odustaje od glumačke karijere, ali joj se na kraju ipak vraća glumeći u filmovima koji takođe nisu imali veći uspeh kod publike. Prekretnica u njegovoj karijeri bila je 1990. godina, kada je počeo saradnju sa genijalnim Timom Bartonom koji mu daje glavnu ulogu u filmu Edward Scissorhands. Ulogom u ovom filmu Džoni je stekao reputaciju ozbiljnog glumca kome leže pomalo čudne uloge. Usledili su filmovi: Don Juan de Marco, What's Eating Gilbert Grape, Ed Wood, Donnie Brasco, Fear and Loathing in Las Vegas, The Astronaut's Wife i Sleepy Hollow, u kome je ponovo sarađivao sa Timom Bartonom.

Foto: www.eonline.com
Širokoj svetskoj publici postao je poznat i izuzetno simpatičan ulogom kapetana Džeka Speroua u filmu Pirates of the Caribbean. Film je doživeo četiri nastavka, a peti će biti premijerno prikazan 2017. godine. Dep je odigrao ulogu koja bi retko kome još ležala i pokazao je da mu dobro idu i komične uloge. Drugi značajni filmovi u kojima je igrao u novom milenijumu su i: Secret Window, Finding Neverland, o piscu Petra Pana Džejmsu Beriju, The Libertine, The Tourist, Charlie and the Chocolate Factory, Alice in Wonderland, kao i njen najnoviji nastavak Alice Through the Looking Glass, Dark Shaddows, Mortdecai.
Što se njegovog privatnog života tiče, on je pun kontroverzi. Bio je veren četiri puta: sa Šerilin Fen, Dženifer Grej, Vinonom Rajder i Kejt Mos. Bio je u dugoj vezi sa francuskom glumicom i pevačicom Vanesom Paradi, sa kojom ima dvoje dece, a 2015. se oženio glumicom Amber Hard. Amber je podnela tužbu za razvod i tužila ga za fizički napad, ali se on još nije zvanično oglasio povodom toga. Pratile su ga glasine da ima problema sa drogom i alkoholom, ali je i dalje ostao favorit publike koju nastavlja da iznenađuje svojim neprevaziđenim izvođenjima.
Izvori: sinemanija.com, imdb.com, enovine.net.

na danasnji dandzoni depglumacholivudbiografija

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.