Džihadisti ID spalili hrišćanske knjige / VIDEO

Izvor: B92, 11.Mar.2016, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti ID spalili hrišćanske knjige / VIDEO

Islamska država je objavila video snimak koji prikazuje spaljivanje stotina hrišćanskih knjiga koje džihadisti smatraju bogohulnim.

Na snimku se vidi kako pripadnici religijske policije Islamske države (Divan Al-Hisba) bacaju na lomaču letke i spise na kojima su utisnuti krstovi.

Spaljivanje hrišćanskih knjiga odigralo se u Mosulu, a snimak je objavila agencija Amak.

Divan Al-Hisbu, Komoru policije za moral, Islamska država je formirala nakon proboja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Irak i Siriju u junu 2014. godine.

Religijska policija sprovodi šerijatski zakon na svoj način što podrazumeva monstruozne kazne, odrubljivanja glava, sakaćenja i mučenja.

U februaru prošle godine, džihadisti su uništili oko 10.000 hiljada knjiga i više od 700 rukopisa kada su razneli glavnu biblioteku u mosulu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Džihadisti spalili hrišćanske knjige

Izvor: Vesti-online.com, 11.Mar.2016

Islamska država je objavila video snimak koji prikazuje spaljivanje stotina hrišćanskih knjiga koje džihadisti smatraju bogohulnim...Na snimku se vidi kako pripadnici religijske policije Islamske države (Divan Al Hisba) bacaju na lomaču letke i spise na kojima su utisnuti krstovi. Spaljivanje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.