Džejkobson: Što pre osnivanje Specijalnog suda

Izvor: RTS, 03.Jun.2015, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejkobson: Što pre osnivanje Specijalnog suda

Ambasadorka SAD u Prištini Trejsi En Džejkobson poziva predstavnike kosovskih institucija da formiraju Specijalni sud jer u suprotnom SAD i druge zemlje neće moći da blokiraju formiranje tog suda u Savetu Bezbednosti UN.
Trejsi En Džejkobson ocenjuje da kosovska vlada "ni u kom slučaju ne treba da dovede u opasnost legitimitet i reputaciju zbog malog broja osoba koje mogu da budu optužene zbog sumnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su izvršili krivična dela, opisana u izveštaju Dika Martija", prenosi Beta.

Učestvujući u aktivnostima "Angažovanja za ravnopravnost", Džejkobson je izrazila očekivanje da će kosovska vlada prihvatiti poslednji predlog o Specijalnom sudu koji je predstavila EU.
"Ja se nadam da će vlada vrlo brzo doneti odluku (o Specijalnom sudu), da će je poslati u skupštinu i da će skupština doneti zakon", navodi Džejkobson.
Amasadorka SAD u Prištini kaže da ako skupština ne usvoji zakon, SAD i drugi strateški partneri Kosova neće moći da blokiraju proces u UN.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.