Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2017, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džaferović: Zakon o negiranju genocida obaveza BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović izjavio je da je zakon kojim bi se "zabranilo negiranje genocida obaveza Bosne i Hercegovine", te da će on podržati takav zakon.

Odgovarajući na pitanje novinara u emisiji "Dan" televizije "N1", da li postoji neophodna većina koja će podržati incijativu za zakon koji će regulisati negiranje i umanjivanje genocida", Džaferović je rekao da bi "problem mogla da bude većina iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Republike Srpske".

"Očekujem da Parlament BiH završi tu svoju obavezu. Obaveza BiH je da donese zakon kojim će zabraniti negiranje genocida, iz mase razloga. Zakon će podržati moja politička stranka, i ja. Vjerujem da je većina iz Republike Srpske problematična. Ali vjerujem da će shvatiti tamo. Anticivilizacijski je negiranje genocida, krajnje je vrijeme da se BiH uključi u to", rekao je Džaferović.

On je dodao da ipak postoji mogućnost da se takav zakon usvoji.

"Očekujem civilizovano ponašanje, sa standardima koji vrijede u svijetu. Ako bude tako - zakon će dobiti podršku, ako bude drugačije - onda će biti kao i do sada", kazao je Džaferović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma PS BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2017

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović prekinuo je današnju sjednicu prije razmatranja posljednje tačke dnevnog reda, materijala sa oznakom `povjerljivo` i nastavak zakazao za 5. jul...U nastavku sjednice 5. jula biće glasano o svim tačkama...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.