Dvojica migranata životno ugroženi

Izvor: B92, 25.Feb.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica migranata životno ugroženi

Dvojica imigranata, koji su smešteni na Klinici za neorohirurgiju u Nišu, i dalje su životno ugroženi, rekao je direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović.

On je Tanjugu naveo da su trojica pacijenata na Klinici za ortopediju operisana

Još jedan pacijent primljen je juče na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju.

Radovanović je rekao da je Institut za javno zdarvlje iz Niša sproveo svoju proceduru i da je ustanovaljeno da pacijenti, svi iz Bangladeša, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne boluju od neke bolesti koja bi bila atipična za naše prostore.

Imigranti, čije se lečenje nastavlja, povredjeni su juče ujutru u saobraćajnoj nesreći kod Leskovca, kada je sa auto-puta sleteo kombi sa 42 ilegalna emigranata.

Povređeni migranti, koji su smešteni u opštoj bolnici u Leskovcu, nisu životno ugroženi i uspešno se oporavljaju, rekao je danas Tanjugu direktor bolnice Nebojša Dimitrijević.

On je kazao da se na odeljenjima hirurgije, ortopedije i ORL nalazi 29 emigranata iz Bangladeša, Gane, Nigerije, Burme, Sirije i Alžira.

"Niko od pacijenata koji su kod nas nije životno ugrožen. Rehidrirani su, počeli su da uzimaju hranu, bolje se osećaju i uspostavljamo bolju komunikaciju. Do petka ćemo već neke da otpustimo iz bolnice, a dalju brigu o njima preuzeće Komesarijat za izbeglice", rekao je Dimitrijević.

Tokom jučerašnjeg dana u bolnici u Leskovcu zbrinut je 41 emigrant, sedam je prebačeno na lečenje u Nišu dok je pet zbrinuto u Beogradu.

Migranti su teže i lakše povređeni u saobraćajnoj nesreći u utorak ujutru, kada je kombi u kome su se nalazili sleteo sa autoputa kod sela Krajince.

Policija i dalje traga za vozačem kombija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.