Izvor: Piplmetar.rs, 28.Jun.2023, 19:31

Dvoje Srba u finalu kvalifikacija na Vimbldonu

Početna » Sport » Dvoje Srba u finalu kvalifikacija na Vimbldonu


Međedović i Stevanovićeva na korak od mesta na najprestižnijem turniru na svetu
N. M.danas 19:15

Hamad Međedović na Serbian openu. Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT
Hamad Međedović i Natalija Stevanović blizu su uspeha da se plasiraju u glavni žreb na Vimbldonu.
Međedović je u drugom kolu kvalifikacija savladao Litvanca Rikardasa Beraknisa rezultatom 7:6 (2), >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << 6:7 (2) i 6:4 za nešto manje od tri časa igre.
Međedović će se u četvatak, u poslednjem krugu kvalifikacija, sastati sa domaćim predstavnikom, 346. igračem sveta, Bilijem Herisom.
Međedović je u drugom setu spasao tri brejk lopte, a potom je u narednom uspeo da oduzme servis rivala vredan plasmana u odlučujuće kolo kvalifikaicja za mesto na Vimbldonu.
Hamad Medjedovic @MedjedovicHamad 🆚️ @berankisr 7-6,6-7,6-4 !🙌@Wimbledon 🌱
Congratulations!💚💜#Wimbledon #idemo 💪 pic.twitter.com/zCEfVBLXpt
— Milica Milutinovic (@MilicaM84932667) June 28, 2023
Devetnaestogodišnji teniser iz Novog Pazara nedavno je prvi put igrao na grend slemu i to u Parizu. Nije uspeo da se plasira u drugo kolo na Rolan Garosu, međutim uskoro bi mogao da iskusi igranje na najvećem turniru na svetu.
Međedović je trenutno 156. na ATP listi.
U poslednje kolo kvalifikacija za najprestižniji turnir na svetu plasirala se i Natalija Stevanović koja je u dva seta eliminisala Elizabetu Mandlik iz Sjedinjenih Država.
Dvadesetosmogodišnjia Srpkinja, trenutno 223. na WTA listi, je za sat i 14 minuta savladala 126. mesta bolje plasiranu protivnicu – 6:2, 6:2.
Stevanovićeva nikad nije bila u glavnom žrebu nekog od gren slem turnira, a u finalu kvalifikacija sastaće se sa Marinom Basols iz Španije, koja je trenutno 131. igračica sveta.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Sport



Naslovna strana
Naslovna strana za 28. jun 2023.
Galerija



Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.


Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.
– Živko Gocić, vaterpolista



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.