Dvogodišnjak na odvikavanju od pušenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvogodišnjak na odvikavanju od pušenja

ZAGREB -

Najpoznatije dete zavisnik od pušenja, dvogodišnji Indonežanin Ardi Rizal, konačno se ostavio loše navike nakon što je mesec dana proveo u centru za odvikavanje.

Rizal se podvrgnuo tridesetodnevnoj terapiji odvikavanja od nikotina pošto je njegovu naviku koja je šokirala svet otkrila i snimila TV ekipa u njegovoj kući na jugu Sumatre.

Njegovi roditelji kažu da nisu mogli da mu pomognu da se odrekne te loše navike zbog njegovih napada besa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Potpuno je zavisan. Ako mu ne damo cigarete, postaje besan, urla i lupa glavom o zid. Kaže mi da mu je mučno i da mu se vrti", rekla je njegova majka Diana (26), a otac Muhamed (30) je dodao da mu sin izgleda prilično zdravo i da ni u čemu ne vidi problem, preneli su hrvatski mediji.

Uprkos njihovom liberalnom stavu, zdravstveni službenici su ipak intervenisali i odlučili da pomognu detetu.

Rizal je proveo mesec dana na odvikavanju u klinici, a ispitivanja su pokazala da već ima problema sa srcem, premda lekari smatraju da je to verovatno zbog preterane debljine a ne pušenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.