Dve nove žrtve koronavirusa u KC Vojvodina

Izvor: B92, 05.Apr.2020, 11:58

Dve nove žrtve koronavirusa u KC Vojvodina

U Kliničkom centru Vojvodine u toku prethodne noći preminule su još dve osobe od posledica koronavirusa.

Time se broj preminulih u Vojvodini popeo na osam, izjavila je danas načelnica Infektivne klinike Vesna Turkulov.

Turkulov je rekla da se radi o dve pacijentkinje, starije osobe, koje su imale i pridružene bolesti - dijabetes, hipertenziju, koje su doprinele ovakvom ishodu.

"To su i pacijenti koji su i prethodnih dana referisani kao teški slučajevi“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazala je Turkulov. Do sada preminuli su bili godina od 55 do 83, kazala je doktorka i dodala da su svi imali pridružene bolesti, ali da niko nije imao maligne.

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči 95 pacijenata kod kojih je potvrđen virus korona, kazala je Turkulov i dodala da je jedan deo pacijenata smešten u jedinici Intenzivnog lečenja i troje od njih je priključeno na respiratore.

Drugi deo pacijenata je na poluintenzivnoj nezi, kazala je Turkulov i dodala da su ostali najlakši pacijenti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Načelnica Infektivne klinike KC Vojvodina objasnila: Evo koji su kriterijumi za stavljanje pacijenta na respirator

Izvor: Večernje novosti, 05.Apr.2020

Načelnica Infektivne klinike KC Vojvodine dr Vesna Turkulov rekla je da su uprkos velikoj brobi lekara nisu uspeli da spasu život dve pacijentkinje Načelnica Infektivne klinike KC Vojvodine dr Vesna Turkulov rekla je da su uprkos velikoj brobi lekara nisu uspeli da spasu život...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.