Dvadeset godina zatvora zbog silovanja

Izvor: RTS, 17.Sep.2010, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvadeset godina zatvora zbog silovanja

Viši sud u Beogradu osudio Sašu Megu na 20 godina zatvora zbog četiri silovanja izvršenih krajem prošle godine. Silovanja počinjena samo dva meseca pošto je Mega izašao iz zatvora sa odsluženja kazne za isto delo.

Zbog četiri silovanja, izvršenih krajem prošle godine, Viši sud u Beogradu osudio je Sašu Megu na 20 godina zatvora. Mega svoje žrtve, uz pretnju nožem, primoravao na obljubu, u blizini Pančevačkog mosta, u Dubrovačkoj ulici, u Deligradskoj ulici i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nedaleko od Železničke stanice u Beogradu.

Ta silovanja počinjena su samo dva meseca pošto je Mega, u septembru 2009. godine, izašao iz zatvora sa odsluženja višegodišnje kazne za isto delo.

Prema rečima predsednika veća Danka Lauševića, Mega je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora zbog pomenutih silovanja, dva razbojništva jer je od žrtava uzimao novac, kao i jedne lake telesne povrede koju je nožem naneo muškarcu koji je priskočio u pomoć jednoj od žrtva.

Mega je višestruki povratnik, pošto je ranije bio osuđen na pet godina i pet godina i deset mesci zatvora zbog silovanja. On je priznao sva dela koja mu se stavljaju na teret i izrazio kajanje zbog njih, navodeći da mu je "jako žao zbog svega što je učinio".

Komisija veštaka psihijatara ocenila je da je Mega zdrava osoba, da nije duševni blesnik i da nije bio neuračunljiv u trenutku izvršenja pomenutih dela. Megin branilac po službenoj dužnosti Nebojša Milosavljević tvrdio je pak da je on bolestan i tražio od suda da mu izrekne meru bezbednosti lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

"Mega je sa sedam godina ostao bez majke, a oca nikada nije upoznao. Odrastao je u domovima i zatvorima - Univerzitetu kriminala, gutao je kašike i viljuške, drogirao se i alkoholisao. Kada je uhapšen deset dana je proveo vezan u zatvorskoj bolnici", ispričao je sudu njegov branilac u završnoj reči, objašanjvajući da on jednostavno nije imao prilike da izraste u normalnu osobu.

Mega je na početku suđenja u julu priznao da je u Beogradu prošle godine silovao tri žene, a jednu pokušao, ali da je to činio pod dejstvom alkohola i droge, najavljujući samoubistvo jer mu se više ne živi.

Početkom septembra prošle godine Mega je izašao iz Kazneno-popravnog zavoda u Požarevcu, gde je bio na izdržavanju kazne, takođe zbog silovanja. Nedugo po izlasku iz zatvora uhapšen je 25. decembra prošle godine u u Beovozu, na relaciji Beograd-Pančevo, kada je policija kod njega pronašla nož kojim je pretio žrtvama.

Kako je najavljeno iz Ministarstva pravde, povratnici i osuđenici za to krivično delo ubuduće će, po izlasku iz zatvora nositi specijalne elektronske narukvice kako bi nadležni organi mogli da prate njihovo kretanje na slobodi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saša Mega za silovanja osuđen na 20 godina zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2010

BEOGRAD -..Viši sud u Beogradu osudio je danas Sašu Megu na 20 godina zatvora zbog četiri silovanja koja je izvršio krajem prošle godine u glavnom gradu...Samo dva meseca pošto je u septembru 2009. godine izašao iz zatvora sa odsluženja višegodišnje kazne za isto delo, Mega svoje žrtve uz...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Silovatelj Saša Mega osuđen na 20 godina

Izvor: Press, 17.Sep.2010

Saša Mega iz Pančeva osuđen je juče u Palati pravde na 20 godina zatvora zbog četiri silovanja koja je izvršio krajem prošle godine u Beogradu. Mega je seksualno zlostavljao žene dva meseca, pošto je u septembru 2009. izašao iz zatvora sa odsluženja...

Nastavak na Press...

SILOVATELJ SAŠA MEGA DOBIO 20 GODINA

Izvor: Kurir, 18.Sep.2010, 08:44

BEOGRAD - Manijak na robiji! Saša Mega (31), višestruki povratnik koji je krajem prošle godine za samo mesec i po dana silovao četiri devojke, osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na 20 godina zatvora. Kako je tokom suđenja dokazano, nesrećne devojke napadao je na različitim lokacijama u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.