Izvor: Nezavisne Novine, 23.Maj.2017, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duterte uveo ratno stanje na ostrvu Mindanao

MANILA- Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte uveo je ratno stanje na južnom ostrvu Mindanao, gdje se snage bezbjednosti bore protiv ekstremista povezanih sa Islamskom državom, saopštio je njegov portparol.

Na čitavom ostrvu je uvedeno ratno stanje, rekao je portparol Ernesto Abela na pres brifingu koji je prenosila nacionalna tv, prenio je AFP.

Ta odluka je saopštena u trenutku kada se predsjednik Filipina nalazi u zvaničnoj posjeti Moskvi.

Duterte je nešto ranije izjavio da je jedan od prioriteta njegovog puta u Moskvu nabavka ruskih precizno navođenih bombi, koje bi koristio u borbi protiv islamskih ekstremista na jugu Filipina.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Proglašeno ratno stanje na jugu Filipina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Maj.2017, 13:42

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte u srijedu je uveo ratno stanje na južnom otoku Mindanau, gdje se snage sigurnosti bore protiv pobunjenika povezanih s oružanom grupom Islamska država Irak i Levant (ISIL), saopćio je njegov glasnogovornik. Izjava je uslijedila nakon što je oko 100 muslimanskih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.