Duterte: Bacio sam otmičara iz helikoptera, mogu to opet

Izvor: B92, 28.Dec.2016, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duterte: Bacio sam otmičara iz helikoptera, mogu to opet

Manila -- Lider Filipina Rodrigo Duterte izjavio je da je, kada je bio gradonačelnik Davaoa, iz helikoptera izbacio jednog otmičara.

Kako je rekao, iste te mere će preduzeti i protiv korumpiranih zvaničnika.

“Ako ste korumpirani, pokupiću vas helikopterom i baciću vas napolje na putu do Manile. Radio sam to ranije, zašto ne bih ponovo”, rekao je on.

Duterte je dodao da će njegova kampanja protiv korupcije, kao i protiv droge, biti prioritet dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na vlasti.

Ranije ovog meseca filipinski predsednik je izjavio da je lično ubio nekoliko osumnjičenih kriminalaca dok je bio na poziciji gradonačelnika i da je patrolirao na motoru na ulicama “tražeći nevolju”.

Ministar pravde Filipina Vitalijano Agire bio je među onima koji je naveo da Duterte preuveličava.

“To je hiperbola – to je predsednik. Navikao se na preuveličavanje samo da bi širio poruku”, rekao je ministar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.