Duraković: Dolazak Vučića u Potočare - velika stvar

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duraković: Dolazak Vučića u Potočare - velika stvar

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković smatra da je Srbija napravila pravi korak kada je premijer Aleksandar Vučić rekao da je spreman da dođe u Potočare i naglašava da je tako pružio ruku pomirenja.

U intervjuu NIN-u Duraković je poručio da zbog toga Vučića respektuje i da je "dobrodošao", kao i da ne vidi nikakav razlog da se zbog njegovog dolaska povećaju mere bezbednosti, s obzirom da će na obeležavanju dve decenije srebreničkog zločina biti "mnogo velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svetskih ličnosti".

Upitan da li se čuo sa Vučićem, kaže da nije, ali da bi voleo i da ima njegov broj nazvao bi ga "da popiju kafu".

Duraković tvrdi da mu je Vučića "najviše žao u ovom momentu", jer uprkos svim dešavanjima na Balkanu pokušava da napravi istorijski zaokret u procesu pomirenja.

"U Sarajevu je dao signal, pružio ruku pomirenja... Srbija je napravila pravi korak kada je rekao da je spreman da dođe nama u Potočare", navodi prvi čovek Srebrenice, uz napomenu da "nema problema sa Srbijom, već sa Banjalukom, sa (predsednikom Republike Srpske Miloradom) Dodikom".

Duraković je rekao i da da će Vučić biti poseban gost i podseća da je i dolazak Borisa Tadića "za njih bio važan".

"Ako i Vučić 11. jula položi cveće i oda počast žrtvama, to će za nas biti velika stvar", jasan je Duraković koji za sebe tvrdi da se "klanja svakoj žrtvi".

Na pitanje da li je moguće da Naser Orić dođe u Potočare odgovara da "ne veruje" da će nakon svega doći.

Vučić će predstavljati Srbiju u Srebrenici 11. jula, odlučila je juče, jednoglasno, Vlada Srbije.

Saopštavajući odluku Vučić je istakao da je Srbija spremna na pomirenje, ali ne i na poniženje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sad, kad su svi muslimanski zločinci slobodni, Vučić je dobrodošao u Potočare

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jul.2015

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković smatra da je Srbija napravila pravi korak kada je premijer Aleksandar Vučić rekao da je spreman da dođe u Potočare i naglašava da je tako pružio ruku pomirenja...U intervjuu NIN-u Duraković je poručio da zbog toga Vučića respektuje i da je "dobrodošao",...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.