Dugoročan cilj Albanaca - proterivanje Srba sa Kosova

Izvor: B92, 09.Maj.2021, 14:08

"Dugoročan cilj Albanaca - proterivanje Srba sa Kosova"

Direktor Instituta za izučavanje slovenskih naroda Ruske akademije nauka Dr Konstantin Nikiforov kaže da je priča o stvaranju velike Albanije,prilično je stara.

Smatra da to što lideri kosovskih Albanaca prete da će spojiti Kosovo sa Albanijom ako im se ne prizna država, je krajnje neozbiljno.

"Oni se ni o čemu ne pitaju i rade i radiće onako kako im narede u Vašingtonu. To što su sa velikim zakašnjenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odvedeni u Hag Tači i kompanija zlikovaca, ima za cilj da poruči kosovskim političarima da ne mogu da soliraju i da moraju da slušaju šta im kažu u Vašingtonu, gde su i stvorili tu lažnu državu otimajući teritoriju od Srbije", smatra Nikiforov.

Nikiforov je prema pisnju Novosti nesporno najbolji poznavalac istorije ne samo Srba već svih naroda koji žive na Balkanu. Ovih dana je objavio vrlo interesantnu knjigu "Od Srbije do Srbije", u kojoj piše o događajima od početka 19. veka do danas. Nikiforov je i glavni urednik časopisa "Balkanski almanah".

Kako dalje navodi, priče o multietničkom Kosovu su bajke jer Srbi i dalje žive vrlo teško i često ih fizički napadaju Albanci.

"Ko bolje zna situaciju i odnose na Kosovu vidi da je dugoročan cilj Albanaca da se stalnim pritiskom na Srbe proteraju sa svojih vekovnih ognjišta", kaže Nikiforov.

U bližoj budućnosti, dodaje, Zapad neće dozvoliti da se Republika Srpska pripoji Srbiji, mada on ne vidi budućnost BiH, jer entiteti i dalje žive odvojeno, a "predstavnici naroda u centralnoj vlasti u Sarajevu se više međusobno svađaju nego što zajednički rade".

"Osim toga, iz mnogobrojnih razgovora za vreme boravka u Beogradu stekao sam utisak da ni Srbijanci nisu spremni na tu "trampu". Za Srbe Kosovo nije samo teritorija već centar duhovnosti, srce i duša Srbije", zaključuje Nikiforov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nikiforov: Albanci imaju samo jedan cilj - da proteraju Srbe sa Kosova i Metohiji

Izvor: KMnovine.com, 09.Maj.2021

Nikiforov: Albanci imaju samo jedan cilj - da proteraju Srbe sa Kosova i Metohiji Direktor Instituta za izučavanje slovenskih naroda Ruske akademije nauka Dr Konstantin Nikiforov u intervjuu za Novosti je rekao da priča o stvaranju velike Albanije, koju i ovih dana slušamo, prilično je stara...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.