Dugi redovi na Batrovcima i Horgošu

Izvor: B92, 23.Dec.2012, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugi redovi na Batrovcima i Horgošu

Beograd -- Na graničnom prelazu Horgoš, iako radi šest kolovoznih traka, vozila su se zadržavala oko pet sati, u Batrovcima oko sedam. Gužva se smanjuje.

Prema podacima granične policije, samo u prethodna 24 sata, prelaze je prešlo preko 10 hiljada vozila i 40 hiljada ljudi. To je praktično dvostruko veći broj od uobičajenog. Isti broj zabeležen je i u subotu.

"Osnovni razlog što je ovolika gužva na graničnim prelazima je taj što se saobraćaj koncentriše u samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri dana. Veliki broj lica i vozila, uglavnom naših državljana, kao i državljana susednih država, vraća se zbog novogodišnjih praznika. Gužva bi trebalo da se noramlizuje oko 17 časova," kaže Branko Bačić iz MUP-a.

Intenzitet saobraćaja, kako unutar gradskih sredina, tako i na svim važnijim putnim pravcima, na prilazima zimskim turističkim centrima i na graničnim prelazima, posebno na Batrovci i Horgoš, pojačan je zbog predstojećih praznika, saopštio je Automoto savez Srbije (AMSS).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su od 30 do 60 minuta.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 73 saobraćajne nezgode, tri osobe su poginule, dok je 13 lica teže i lakše povređeno.

U Beogradu je zabeleženo 57 nezgoda, dve osobe su izgubile život, a 3 osobe su povređene.

AMSS je naveo i da na Crnom Vrhu kod Bora i na Divčibarama magla smanjuje vidljivost na dvadesetak metara, dok sumaglice ima u Vojvodini, na širem području Beograda, Požarevca, Valjeva, Zaječara, u požeškoj kotlini, Šumadiji i u dolinama juzne i velike Morave.

Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura, postoji opasnost od poledice, koja se najpre javlja na mostovima i nadvožnjacima, upozoravaju iz AMSS.

Iz AMSS podsećaju da su vozači po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na prelazima Horgoš i Batrovci čeka se po pet-šest sati

Izvor: Glas javnosti, 23.Dec.2012

BEOGRAD - Intenzitet saobraćaja, kako unutar gradskih sredina, tako i na svim važnijim putnim pravcima, na prilazima zimskim turističkim centrima i na graničnim prelazima, posebno na Batrovci i Horgoš, pojačan je zbog predstojećih praznika, saopštio je danas Automoto savez Srbije (AMSS)...Na...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.