Duda: Bajdenova poseta imaće svetsku dimenziju

Izvor: B92, 19.Feb.2023, 00:43

Duda: "Bajdenova poseta imaće svetsku dimenziju"

Predsednik Poljske Andžej Duda ocenio je danas kao značajnu predstojeću dvodnevnu posetu američkog predsednika Džozefa Bajdena Poljskoj.

Bajden, koji bi trebalo da stigne u Varšavu u utorak, planira da razgovara sa liderima devet zemalja istočnog bloka NATO-a i da održi govor da su SAD "okupile svet da podrže narod Ukrajine", saopštila je Bela kuća.

"Ne sumnjam da će poseta predsednika Bajdena Poljskoj i njegovo obraćanje u Varšavi imati svetsku dimenziju", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Duda na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Poljski lideri su naglasili da će to biti druga Bajdenova poseta Poljskoj za manje od godinu dana, i to zemlji koja Ukrajini nudi veliku vojnu i humanitarnu podršku.

Šef američke diplomatije Entoni Blinken (Anthony), koji učestvuje na konferenciji u Minhenu, rekao je da će Bajden "održati veoma značajan govor u Poljskoj" i dodao da će ponovo potvrditi trajnu posvećenost SAD Ukrajini.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba ocenio je da će Bajdenovo obraćanje biti "daleko značajnije" od govora o stanju nacije ruskog predsednika Vladimira Putina u utorak u ruskom parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.