Držiš uniformu, daj traktor

Izvor: RTS, 03.Okt.2012, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Držiš uniformu, daj traktor

Zoran Ristanović iz Gornje Gorevnice mogao bi da ostane bez traktora zbog duga nastalog jer nije na vreme vratio uniformu JNA koju je zadužio pre 30 godina.

Nepoznavanje sudskih propisa u parničnom postupku, očigledno, nikoga ne amnestira. Zoran Ristanović iz Gornje Gorevnice kod Čačka mogao bi zato da ostane bez dela svoje pokretne imovine zbog duga za vojničku uniformu JNA, koju je zadužio pre 30 godina.

Bilo je to toliko davno kaže Ristanović, da se vojničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sinejala priseti samo uz stare vojničke filmove, a onu koji je poslednji put oblačio 1982. godine na vojnoj vežbi u na Zlataru, zaboravio je i gde je ostavio.

"Iz vojske sam izišao 1981. godine a 1982. sam zadužio uniformu za vreme bivše SFRJ", kaže Ristanović.

Presudom Opštinskog Suda u Čačku koji je usledio 19 godina kasnije, Ristanović je po tadašnjem cenovniku JNA, morao da plati oko 4.500 dinara, ali ih do danas nije platio.

"Izvršni postupak je pokrenut 19.2.2003. godine zato što imenovani nije u roku od 15 dana izmirio svoju obavezu", kaže Svetlana Krunić Tasevska, VD predsednika Osnovnog Suda u Čačku.

Za nagomilani dug koji sada sa kamatom iznosi oko 50.000 dinara Sud je Ristanoviću potražuje polovni traktor IMT tipa 558 i traktorske grabulje, pošto se ostala imovina još vodi na njegovog oca Velisava.

Velisav Ristanović se čudi zašto potražuju traktor a ne stoku koju poseduje.

U osnovnom Sudu u Čačku podsećaju da nepoznavanje propisa, pre svega ignorisanje sudskih poziva nikoga ne amnestira.

Ristanović se nije obratio Sudu kako bi sačuvao traktor, koji mu je Izvršni sudija popisao još pre dva meseca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.