Državnim novcem protiv posledica krize

Izvor: RTS, 22.Dec.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državnim novcem protiv posledica krize

Broj nezaposlenih u Sloveniji, u idućoj godini mogao bi se povećati za 13.000. Slovenija planira da razvije različite projekte koji bi sprečili znatni porast nezaposnosti.

Ljubljana

Svetska kriza koja polako zahvata i Sloveniju, već se oseća u malim preduzećima i sporednim delatnostima a nadležna ministarstva pokušavaju pojedinim merama da spreče osetnije otpuštanje radnika.

Slovenačko ministarstvo nauke već je raspisalo javni konkurs za finansiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razvojinih i istraživačkih projekata u malim preduzećima za šta je predviđeno 26 miliona evra bespovratnih sredstava do 2012. godine, piše na sajtu RTV Slovenija.

Na konkurs se mogu prijaviti kompanije koje svoja istraživanja usmeravaju na područje biotehnologije, u oblasti bezbednosti hrane, materijala, elektronike, životne sredine i izgradnje.

Pojedinačni projekat može od države dobiti od 600.000 do dva miliona evra.

Zavod za zapošljavanje, kako se navodi, upozorava da bi se u 2009.godini broj nezaposlenih u Sloveniji mogao povećati za 13.000 i to je razlog više da se planiraju novi programi koji bi sprečili znatni porast nezaposlenosti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.