Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni zatvor u BiH biće završen 2016.

Ministar pravde BiH Josip Grubeša rekao je danas da bi izgradnja zatvora BiH trebalo da bude okončana do kraja augusta naredne godine i istakao da će ovo biti prva zatvorska ustanova u BiH koja će ispunjavati najviše evropske standarde za smještaj osuđenika.

Grubeša je naglasio da je izgradnja zatvora BiH jedna od značajnih aktivnosti u procesu reforme pravosuđa u BiH, što uključuje i reformu sistema izvršenja krivičnih sankcija, a posebno prilagođavanje domaćeg pravosuđa najboljim svjetskim praksama, što je dio obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budući državni zatvor: Sport, kultura i religija za zatvorenike

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2015

Izgradnja državnog zatvora u Istočnom Sarajevu odvija se planiranim tempom, a prvi zatvorenici trebali bi useliti do kraja 2016. godine, priopćeno je u četvrtak na prezentaciji ovog projekta u organizaciji Ministarstva pravde BiH...Financijska konstrukcija projekta je završena, a novac za ugovorene...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.