Državni udar? Opasnost je jasna VIDEO

Izvor: B92, 28.Maj.2023, 16:48

Državni udar? "Opasnost je jasna" VIDEO

Bivši agent FSB-a i ruski vojni bloger Igor Girkin, optužio je osnivača grupe Vagner Jevgenija Prigožina za planiranje državnog udara i pobunu u Kremlju.

Girkinovu reakciju na Tviteru podelila je organizacija "WarTranslated" koja prevodi materijale povezane s invazijom na Ukrajinu.

U objavi se navodi kako Girkin poručio da su uvrede koje Prigožin upućuje ruskoj vojsci neprihvatljive i kako signalizuju raskol u elitama, što će Prigožin iskoristiti sa svojom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privatnom vojskom koja se povlači iz Bahmuta.

Girkin je dodao da bi, ako Rusija propusti nadolazeću kontraofanzivu, politička situacija u zemlji mogla bi da postane "nepojmljiva do kraja leta".

"Ako Prigožin ostane na čelu 'Wagnera', pobuna će doći brzo i radikalno", rekao je Girkin u videu koji je podelio "WarTranslated".

"Proglašen je pokušaj državnog udara... Šta će se sledeće dogoditi, ne znam, pogotovo jer su vagnerovci povučeni u baze. Opasnost od državnog udara je jasna", poručio je Girkin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.