Država menja propise, lakše do besplatne struje

Izvor: Mondo, 05.Okt.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država menja propise, lakše do besplatne struje

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je danas da bi od novembra još veći broj socijalno ugroženih potrošača nego do sada mogao da računa na besplatnu struju i gas.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock Sve što može da se "izvuče" iz struje, biće izvučeno iz struje. Za svaki slučaj.

Antić je kazao da se priprema nova uredba o energetski zaštićenim potrošačima čije se usvajanje očekuje do kraja oktobra i koja bi trebalo da počne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da se primenjuje od novembra.

Bez plaćanja 250 kWh

Građani, odnosno domaćinstva koja steknu status energetski zaštićenog kupca imaju pravo da, u zavisnosti od broja članova domaćinstva, besplatno potroše između 120 i 250 kilovata mesečno, odnosno tokom grejne sezone od 35 do 75 kubnih metara gasa mesečno.

On je rekao da će veći broj socijalno ugroženih stanovnika moći da aplicira za tu pomoć države i dodao da će moći da se prijave socijalno ugrožene kategorije, zdravstveno ugroženi potrošači i korisnici tuđe nege i pomoći.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što je Ustavni sud nedavno proglasio neustavnom tu uredbu, Antić je rekao da se to odnosi na staru uredbu koja je na snazi već nekoliko godina i da se zbog toga rade izmene te uredbe.

On je precizirao da starom uredbom nije bilo definisano rešenje pitanja žalbi potrošača.

"Mi ćemo to pitanje rešiti novom uredbom i pokušati da povećamo prava za određene socijalne kategorije", kazao je Antić novinarima posle skupa o restrukturiranju EPS.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS: Uštedećemo pola milijarde evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2015

Elektroprivreda Srbije (EPS) će, zahvaljujući reorganizaciji, uštedeti oko pola milijarde evra do 2019. godine i pokrenuti investicioni ciklus, sa ciljem da EPS postane kompanija lider na tržištu, najavili su danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i direktor EPS-a Aleksandar Obradović...Jedna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Koliko smo daleko od EU znaćemo tek 21. oktobra

Izvor: Mondo, 05.Okt.2015

Paket godišnjih izveštaja Evropske komisije o napretku država kandidata za članstvo u EU u procesu integracija, odložen je za nedelju dana i biće predstavljen u drugoj polovini oktobra, saopšteno je danas iz EK...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija..Izveštaj o kandidatima, uključujući...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.