Držali decu pod zemljom 10 godina

Izvor: RTS, 09.Avg.2012, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Držali decu pod zemljom 10 godina

Rusko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv pripadnika jedne muslimanske sekte za zlostavljanje 27 dece, koju su držali u podzemnim ćelijama više od 10 godina. Neka od dece su i rođena ispod zemlje i nikada nisu videla svetlost dana.

Članovi muslimanske sekte u ruskom gradu Kazanu držali su 27 dece zatočeno u podzemnim prostorijama više od 10 godina. Reč je o deci članova sekte, starosti od jedne do 17 godina, od kojih su neka pod zemljom i rođena i nikad nisu videla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svetlost dana.

Rusko tužilaštvo optužilo je sve pripadnike sekte, zajedno sa njihovim vođom Faizrakmanom Satarovim, za zlostavljanje dece. Satarov je optužen i za njihovo zapostavljanje.

Satarov, osnivač sekte, sebe smatra poslednjim prorokom i naredio je svojim sledbenicima da žive u katakombama koje su iskopali na njegovom posedu u predgrađu Kazana.

Procenjuje se da je Satarov okupio oko 70 sledbenika, kojima je naredio da prekinu svaki kontakt s spoljnim svetom.

Zabranio je svojim sledbenicima, koji su nazivani "muamini" što na arapskom znači vernici, da primaju bilo kakvu vrstu medicinskih terapija, a deci nije dozvolio da idu u školu, navodi za RIA novosti pomoćnik državnog tužioca Irina Petrova.

Članovima sekte dozvoljeno je bilo samo da čitaju Kuran i Satarovljeva učenja.

"Odlučili su da nas eliminišu iz društva. Odlučili su da vode rat protiv Alaha, ali ga neće pobediti", rekao je jedan od članova sekte.

Kazan je glavni grad Tatarstana, pretežno muslimanskog regiona koji čini jednu od republika Ruske Federacije, a poznat je po miroljubivom i složnom suživotu svojih muslimanskih i hrišćanskih stanovnika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.