Društinac i Mahmutović ostaju na čelu prekršajnih sudova

Izvor: SandzakPress.net, 24.Dec.2020, 14:05

Društinac i Mahmutović ostaju na čelu prekršajnih sudova

Skupština Srbije izabrala je, na predlog Visokog saveta sudstva (VSS), dosadašnje predsednice prekršajnih sudova u Novom Pazaru i Sjenici Rubinu Društinac i Nerminu Mahmutović ponovo na te funkcije, saznaje radio Sto plus. Društinac je na čelu Prekršajnog suda u Novom Pazaru od maja 2014. godine, a za sudiju Opštinskog organa za prekršaje izabrana je 1997. godine. Sudija Prekršajnog suda je od 2010. godine. U zvaničnoj biografiji se navodi da je pravosudni ispit položila 1997. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << ali ne i na kojem Pravnom fakultetu je diplomirala. Mahmutović je završila Pravni fakultet u Prištini 1984. godine, a pravosudni ispit položila je četiri godine kasnije. Za sudiju Opštinskog organa za prekršaje u Sjenici izabrana je 1989. godine, a od 2001. je bila starešina tog organa. Za sudiju Prekršajnog suda u Sjenici izabrana je 2010. godine, a na čelu tog suda je od 2014. godine. Konkurs za izbor predsednika tih sudova sproveden je prošle godine, a Komisija VSS je maksimalnom ocenom ocenila programe rada i razgovore sa Društinac i Mahmutović. Pozitivno mišljenje za reizbor dobile su i od sednice svih sudija tih sudova i Komisije Prekršajnog apelacionog suda. Skupština Srbije konstatovala je prestanak funkcije osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Nermina Koškovca koji je sredinom septembra otišao u penziju. Izvor: Radiostoplus The post Društinac i Mahmutović ostaju na čelu prekršajnih sudova appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raspisan konkurs za novog predsednika Vrhovnog kasacionog suda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Dec.2020

Visoki savet sudstva (VSS) raspisao je oglas za izbor predsednika Vrhovnog kasacionog suda (VKS), najvišeg suda u zemlji...Kandidati imaju rok da do 8. januara podnesu svoje prijave na oglas uz ličnu i radnu biografiju, kao i svoj program unapređenja rada sudova u Republici Srbiji...Prijave se podnose...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.