Pravosnažnom presudom drumskoj mafiji 15 godina manje

Izvor: Politika, 04.Jul.2012, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravosnažnom presudom drumskoj mafiji 15 godina manje

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za po nekoliko meseci zatvora kazne pripadnicima takozvane „drumske mafije” i 41 okrivljenog pravosnažno osudio na ukupno 116 godina i dva meseca zatvora, odnosno 15 godina i osam meseci manje nego što su dobili prvostepenom presudom.

Prvostepenom presudom Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu okrivljeni su bili osuđeni na ukupno 131 godinu i 10 meseci zatvora zbog zloupotreba u naplati putarine kojima su od 1. jula 2004. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << od 14. maja 2006. godine oštetili državu za 6,5 miliona evra, odnosno Javno preduzeće „Putevi Srbije”. Prvooptuženom Milanu Jovetiću kazna je smanjena sa šest na pet i po godina zatvora, a drugooptuženom Radenku Kecojeviću sa pet godina i dva meseca na četiri godine i četiri meseca zatvora, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Kazne ostalim pripadnicima te grupe, koje su se kretale od četiri godine i četiri meseca do godinu i po dana zatvora, preinačene su i kreću se u rasponu od tri godine i 10 meseci do godinu dana zatvora.

Apelacioni sud je odbio optužbu da su okrivljeni izvršili krivično delo zločinačko udruživanje jer je utvrdio za to delo nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja.

Osuđeni su obavezani da JP „Putevi Srbije” solidarno isplate iznos od 85.7 miliona dinara, dok je u preostalom delu postavljenog imovinskopravnog zahteva, to preduzeće upućeno na parnicu. Sud je utvrdio da je Milan Jovetić sa više nepoznatih lica 2004. godine organizovao kriminalnu grupu u Beogradu i Nišu čiji su pripadnici postali radnici Odeljenja naplate putarine JP „Putevi Srbije” sa ciljem da prisvajaju deo novčane koristi od naplate posebne naknade za upotrebu dela auto puta.

Osuđeni su stečenu protivpravnu korist delili tako što je 40 odsto novca išlo organizatorima, a 60 odsto ostalim članovima. Sem Jovetića i pokojnog Zorana Nedeljkovića koji je izvršio samoubistvo tokom istrage, grupa je prema stavu suda, imala još organizatora koji su bili na višem položaju od Jovetića, ali koji nisu otkriveni, odnosno nisu se našli na optužnici.

Tanjug

objavljeno: 04.07.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Drumskoj mafiji" umanjene kazne

Izvor: Glas javnosti, 04.Jul.2012

BEOGRAD -  Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za po nekoliko meseci zatvora kazne pripadnicima takozvane "drumske mafije" i 41 okrivljenog pravosnažno osudio na ukupno 116 godina i dva meseca zatvora, odnosno 15 godina i osam meseci manje nego što su dobili prvostepenom presudom...Prvostepenom presudom...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.