Drulović: Ne brinem da će me Mihajlović smeniti

Izvor: Kurir, 05.Maj.2014, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drulović: Ne brinem da će me Mihajlović smeniti

On ne razmišlja o tome da li će i u kvalifikacijama za EP 2016. voditi „orlove“

Ne zanimaju ga razgovori Toleta i Mihajlovića!

Fudbalska selekcija Srbije trenutno ima vršioca dužnosti selektora, ali sve se glasnije i jasnije mogu čuti priče kako Ljubinko Drulović neće još dugo obavljati tu funkciju. Nije tajna da predsednik FSS Tomislav Karadžić na sve moguće načine pokušava da ubedi Sinišu Mihajlovića da se vrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na selektorsko mesto, i to odmah nakon američke turneje „orlova“, gde će odmeriti snage sa selekcijama Jamajke, Paname i Brazila.

Tri važne utakmice

Ipak, koliko god aktuelna situacija bila ne baš prijatna za Ljubinka Drulovića, čovek koji je selekciju Srbije do 17 godina doveo na krov Evrope ne želi da se žali zbog toga.

- Preda mnom su tri veoma važne utakmice i fokusiran sam na njih. Zahvalan sam rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije na ukazanom poverenju i uopšte se ne opterećujem pričama kako posle ove američke turneje neću biti selektor. Te stvari me ne zanimaju i trudim se da svoj posao uradim najbolje što mogu - kaže Ljubinko Drulović za Kurir.

Iako bi od ishoda pomenuta tri meča mogla da zavisi njegova budućnost u Savezu, Ljubinko Drulović u prvi plan ističe želju da reprezentacija igra lep fudbal, najviše zbog velikog broja navijača Srbije u tom delu sveta.

Brazil prava šansa

- Postoje igrači koji ceo život treniraju fudbal, a nikada ne dobiju priliku da igraju protiv Brazila, a jedan od njih sam i ja. Zato smatram da neće biti potrebno pronaći motiv, bez obzira na to što većina njih iza sebe ima naporne sezone i željni su odmora. Uz to, u Americi ima mnogo naših ljudi koji jedva čekaju da nas vide, pa će biti potrebno da i na prve dve utakmice pružimo maksimum - kaže Drulović.

Uvek uz prijatelje

PODRŠKA ŽOZEU, BANETU I MATIĆU

Uoči finala EP za omladince trener Čelsija Žoze Murinjo je poželeo sreću Ljubinku Druloviću.

- Drago mi je što je Benfika uzela titulu, a isto tako mi je krivo što Lazar Marković neće igrati finale Lige Evrope protiv Sevilje. Što se Engleske tiče, s Murinjom sam se čuo poslednji put kad je eliminisao PSŽ, a čućemo se ponovo u finišu Premijer lige, jer bih voleo da on, Bane Ivanović i Nemanja Matić budu šampioni - kaže Drulović.

Nova imena

VILOTIĆ OTPAO, LUKAČ BLIZU

Predstojeće utakmice na američkom kontinentu idealna su prilika da u dresu nacionalnog tima debituju neki novi igrači.

- Na Milana Vilotića sam računao za ovu turneju, ali eto, morao je na operaciju, pa i dalje imamo problem s levim štoperom. Računam na dosta igrača. Milan Lukač je jedan od njih. On je golman kakav se meni sviđa, ne samo zbog dobrih odbrana u derbiju - kaže v. d. selektora Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.