Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2017, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu

Na Kosovu je održan drugi krug lokalnih izbora u 19 opština, među kojima i u onim s većinskim srpskim stanovništvom, Partešu i Klokotu. Biračka mesta su otvorena u 7 časova, a zatvorena u 19. Centralna izborna komisija je objavila da je do 19 časova glasalo 38,3 odsto upisanih birača.

Prema informacijama iz CIK-a, izborni proces je protekao bez značajnijih problema koji bi mogli da utiču na tok drugog kruga glasanja.

Iz Policije Kosova za agenciju Beta takodje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su rekli da nije bilo značajnijih bezbednosnih problema vezanih za izbore.

Izvor: N1

Pravo glasa je imalo 1.350.613 građana Kosova, koji su glasali na 614 glasačkih centara sa 1.777 glasačkih mesta.

Izbore je pratilo više od 12.000 posmatrača iz svih političkih subjekata koji učestvuju na izborima, nevladinih organizacija, ambasada akreditovanih na Kosovu, kao i posmatrači Evropske unije.

Policija Kosova je ranije saopštila da je sačinila poseban operativni plan za obezbeđivanje reda i mira na celoj teritoriji Kosova pre i tokom izbora.

U trci za gradonačelnike, Demokratski savez Kosova i Demokratska partija Kosova imaju po 10 kandidata, Samoopredeljenje i Alijansa za budućnost Kosova imaju po šest, dok Srpska lista ima dva kandidata.

Na izborima učestvuju i dva nezavisna kandidata, dok Inicijativa za Kosovo, Alternativa i Alijansa novo Kosovo imaju po jednog kandidata.

U Klokotu je takođe održan drugi krug, pošto u prvom nije izabran predsednik opštine, a u Partešu su izbori za predsednika ponovljeni, nakon što su prihvaćene primedbe jednog od dvojice kandidata za gradonačelnika.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.