Drugi krug glasanja za gradonačelnike u Italiji

Izvor: B92, 17.Okt.2021, 15:43

Drugi krug glasanja za gradonačelnike u Italiji

Italijani su glasali danas na drugom krugu izbora za gradonačelnike u Rinu, Torinu, Trstu i nekoliko manjih gradova.

Glasali su nakon što su u prvom krugu ranije ovog meseca populistički kandidati, uključujući gradonačelnika italijanske prestonice, u velikoj meri eliminisani.

Drugi krug izbora održava se u gradovima u kojima nijedan kadidat u prvom krugu nije osvojio više od 50 odsto glasova, piše AP.

U prvom krugu, kandidat desnog centra, Enriko Mišeti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predvodio je sa oko 30 odsto glasova, a iza njega je bio Roberto Goltieri, bivši ministar ekonomije u prethodnoj nacionalnoj vladi levog centra koju je vodio Ðuzepe Konte, osvojio je 27 odsto.

Tokom kampanje, Mišetija, advokata koji je tek počeo da se bavi politikom, proganjale su optužbe za antisemitizam nakon što su se pojavile njegove pisane primedbe o holokaustu.

Nakon negodovanja male italijanske jevrejske zajednice i drugih, Mišeti se izivinio što je povredio senzibilitet Jevreja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.