Dritan: Nijesam planirao

Izvor: B92, 24.Jun.2022, 17:00

Dritan: Nijesam planirao

Podgorica -- Premijer Crne Gore Dritan Abazović, uoči posete Beogradu 27.juna, kazao je da nije u planu sastanak sa srpskim patrijahom Porfirijem.

"Za sad nijesam planirao, ali ako se ukaže taj zahtev nije mi problem, meni je čast”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori.

On je kazao da će jedna od tema u Beogradu biti i kriza hrane. "Nadam se da će ova poseta poslužiit resetovanju odnosa Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gore i Srbije. Verujem da ćemo se vratiti sa dobrim vestima", naveo je Abazović.

Kazao je i da je Crna Gora spremna da imenuje ambasadora u Srbiji. "Mi smo jako blizu da rešimo naš deo posla, da imenujemo novog ambasadora. Očekujemo da i oni to urade isto", istakao je crnogorski premijer.

Govoreći pak o izručenju Svetozara Marovića Crnoj Gori, Abazović ističe da je to najvažnije pitanje za Crnu Goru, ali i najteže rešivo. "Ne bih mogao specijalno da komentarišem. Mislim da je tu situacija jasna. Postoji određeni deo volje da se to rešava. Zašto se ne rešava, videćemo, otvorićemo i to pitanje", poručio je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ABAZOVIĆ O POSETI SRBIJI: U Beograd idemo da "refrešujemo" naše odnose!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2022

Premijer Crne Gore Dritan Abazović dolazi u zvaničnu poseti Srbiji 29. juna, a kako je najavio na samitu "Otvorenog Balkana" u Ohridu, to što će mu prva regionalna poseta biti poseta Beogradu je pozitivna vest...Pred dolazak u zvaničnu posetu Beogradu, aktuelni premijer Crne Gore gost je emisije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.