Drevni „Ljubavnici iz Modene“ bili su muškarci

Izvor: Danas, 12.Sep.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drevni „Ljubavnici iz Modene“ bili su muškarci

ArcheomodenaKosturi Ljubavnika iz Modene Kosturi koji se drže za ruke, poznati kao Ljubavnici iz Modene, bili su muškarci, tvrde italijanski istraživači. Naučnici nisu mogli da utvrde pol kada su kosturi otkriveni 2009, jer su bili u veoma lošem stanju. Ali nova tehnika korišćenja proteina za ispitivanje zubne gleđi donela je i zanimljivo otkriće. Naravno, prava […] Članak Drevni „Ljubavnici iz Modene“ bili su muškarci se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Drevni "Ljubavnici iz Modene“ bili su muškarci

Izvor: B92, 12.Sep.2019

Kosturi se drže za ruke već skoro 1.500 godina, a nova tehnika istraživanja omogućila je naučnicima da dođu do važnog otkrića...Kosturi koji se drže za ruke, poznati kao Ljubavnici iz Modene, bili su muškarci, tvrde italijanski istraživači...Naučnici nisu mogli da utvrde pol kada su kosturi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.