Drecun očekuje pristiske u Briselu

Izvor: RTS, 10.Mar.2013, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun očekuje pristiske u Briselu

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun očekuje da će visoka predstavnica EU Ketrin Ešton tokom sutrašnjeg sastanka s državnim vrhom Srbije u Briselu izvršiti dodatni pritisak da Srbija napravi kompromis. Takvo rešenje bilo bi neodrživo i nezakonito, rekao Drecun.

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton će tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sutrašnjeg sastanka sa državnim vrhom Srbije izvršiti dodatni pritisak da Srbija napravi kompromis, ocenjuje predsednik dbora za KiM Skupštine Srbije Milovan Drecun.

"Očekujem da će Ketrin Ešton izvrštiti dodatni pritisak na našu delegaciju da napravi kompromis koji za nas nije prihvatljiv, jer mi ne možemo da idemo ispod onoga što smo definisali rezolucijom Narodne skupštine i platformom koju je usvojila Vlada", izjavio je Drecun za Radio Beograd 1.

Takvo rešenje, prema njegovom mišljenju, ne bi bilo ni održivo ni zakonito, niti bi ga prihvatio srpski narod na Kosovu i Metohiji.

"Čak i kad bi bilo postignuto, to rešenje ne bi moglo da se realizuje u praksi", istakao je Drecun.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić otputovaće sutra u Brisel, gde će se sastati s Ketrin Ešton, kako bi se našlo rešenje za zastoj u pregovorima u vezi s formiranjem zajednice srpskih opština na Kosovu.

Ketrin Ešton će sledeće sedmice otputovati i u Prištinu da bi o tom pitanju razgovarala i s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ešton će izvršiti pritisak na BG"

Izvor: B92, 10.Mar.2013

Beograd -- Milovan Drecun očekuje da će Ketrin Ešton tokom sutrašnjeg sastanka s državnim vrhom Srbije u Briselu izvršiti dodatni pritisak da Srbija napravi kompromis..."Očekujem da će Ketrin Ešton izvrštiti dodatni pritisak na našu delegaciju da napravi kompromis koji za nas nije prihvatljiv,...

Nastavak na B92...

Drecun očekuje pritiske u Briselu

Izvor: RTS, 10.Mar.2013

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun očekuje da će visoka predstavnica EU Ketrin Ešton tokom sutrašnjeg sastanka s državnim vrhom Srbije u Briselu izvršiti dodatni pritisak da Srbija napravi kompromis. Takvo rešenje bilo bi neodrživo i nezakonito, rekao Drecun...Visoka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.