Draža opet na sudu. Stigao Šešelj!

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Draža opet na sudu. Stigao Šešelj!

Proces za rehabilitaciju komandanta Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihailovića nastavlja se u Višem sudu izvođenjem dokaza.U sud dišao i lider SRS Vojislav Šešelj.

Foto: MONDO

 Kako javlja reporter Monda, do suda može da se priđe samo sa strane glavnog ulaza jer je policija blokirala sve ostale prilaze Palati pravde.

Na licu mesta nalazi se nekoliko desetina policajaca u punoj opremi.

Šešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je ušao u sud gde treba da počne nastavka suđenja po zahteva za rehabilitaciju Dragoljuba Mihajlovića.

Krajem februara ovaj proces je krenuo formalno ispočetka zbog promene u sastavu sudskog veća, ali je odlučeno da se ne saslušavaju ponovo svi svedoci, već da se sud upozna sa sadržinom njihovih iskaza, kao i da ponovo "formalno" izvede sve pisane dokaze.

Sudija Aleksandar Trešnjev rekao je tada da bi ovaj proces mogao da traje još dva do tri ročišta i da se okonča završnim rečima predlagača rehabilitacije.

Foto: MONDO

Prema dosadašnjoj praksi, sud neće svoju odluku o predlogu za rehabilitaciju objaviti na ročištu već će po okončanju rasprave, pisanim putem u zakonskom roku.

Zahtevom za rehabilitaciju se traži od suda da poništi presudu od 15. jula 1946. godine, kojom je Mihailović osuđen na smrt streljanjem, kao i vraćanje građanskih prava.

Rehabilitaciju je zatražio njegov unuk Vojislav Mihailović, a pridružili su mu se Srpska liberalna stranka, na čelu sa Kostom Čavoškim, Udruženje pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini, Udruženje političkih zatvorenika i žrtava komunističkog režima, profesor međunarodnog prava Smilja Avramov i drugi.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Odluka o rehabilitaciji Draže 14. maja

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015

Proces za rehabilitaciju komandanta Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihailovića nastavljen je danas u Višem sudu izvođenjem dokaza. U sudu bio i lider SRS Vojislav Šešelj...Vojislav Šešelj  je rekao novinarima ispred suda da je došao podrži da "slavni srpski komandant...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.