Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jun.2018, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Banjaluci: Borba za život djevojčice

BANJALUKA - Ljekari UKC Banjaluka vode dramatičnu bitku za život dvanaestogodišnje djevojčice koja je juče upala u vodu nedaleko od Mrkonjić Grada.

Djevojčica H.O.(2005), prema riječima načelnika inzezivne medicine dr Peđe Kovačevića hitno je primljena na Univeritetsko-klinički centar zbog poremećaja stanja svijesti i otkazivanja svih vitalnih organa usljed gušenja u vodi. Djevojčica je priključena na aparate za mehaničku ventilaciju.

Direktor UKC Banjaluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prof. dr Vlado Đajić odmah je stupio u vezu sa dr Vojkom Gorjup iz ECMO centra u Ljubljani, koja je jedan od najboljih svjetskih stručnjaka za rad na aparatu zvanom "vještačka pluća".

Doktorka Gorjup je uz asistenciju MUP-a Srpske hitno stigla u Banjaluku gdek zajedno sa domnaćim ljekarima radi na spašavanju djevojčice H.O.

(alo.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Drama u Banjaluci: Borba za život devojčice

Izvor: Blic, 01.Jun.2018

Lekari UKC Banjaluka se bore za život devojčice (12) koja se juče zamalo utopila u jezeru Đol u opštini Jezero, nedaleko od Mrkonjić Grada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.