Dragutinović: Slabljenje dinara poguralo rast loših kredita

Izvor: Prva.rs, 14.Maj.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragutinović: Slabljenje dinara poguralo rast loših kredita

"Najveće povećanje udela nenaplativih kredita dogodilo se između 2008. i 2009. godine. Čak 60 odsto tog povećanja imalo je veze sa slabljenjem dinara i slabim ekonomskim rastom", rekla je Dragutinović na predstavljanju prolećnog izveštaja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za region centralne, istočne i jugoistočne Evrope.
 Prema njenim rečima, tome je delom doprinela i loša procena rizika od strane bankarskog sektora. 
Dragutinović je istakla da istraživanja Narodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << banke, odnosno, izveštaj o finansijskoj stabilnosti, pokazuje da je porast nenaplativih kredita najvećim delom posledica slabljenja dinara.
Inače, zvanični podaci danas pokazuju da je udeo nenaplativih kredita u Srbiji oko  23 odsto.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

MMF: Podržavamo javne investicije, ali da ne ugrožavaju budžet

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2015

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Kim Deheng izjavio je danas da bi ta institucija podržala trošenje novca iz budžeta na javne investicije, ali da ona, zbog rastućeg javnog duga, budu unutar fiskalnog prostora..."Javne investicije podržavamo. Cilj je zapravo da obuzdamo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.