Dragocena poseta tradicionalnim prijateljima u Latinskoj Americi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2022, 15:13

Dragocena poseta tradicionalnim prijateljima u Latinskoj Americi

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović izjavio je da je poseta ministra spoljnih poslova Nikole Salakovića Latinskoj Americi veoma važna i dragocena jer su mnoge od tih država tradicionalni partneri Srbije te je važno da sa njima razvijamo odnose.

Starović je rekao da višednevna latinoamerička turneja ministra Selakovica obuhvata Kubu, Kolumbiju, Kostariku i Venecuelu.

Pored bilateralnih odnosa Starović ukazuje na značaj posete Bogoti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja je zbog inaugracije predsednika Gustava Fransiska Petra Urege kojoj prisustvuje trenutno diplomatska prestonicu čitavog latinoamerickog sveta, pa i šire.

Starović napominje da je Selaković do sada imao čitav niz bilateralnih susreta, pa se tako, osim s predstavnnicima država domaćina poste, susreo i s ministrima spoljnih poslova Meksika, Brazila, Paragvaja, Portugala, sa potpredsednikom El Salvadora i novim predsednikom Čilea Gabrijelom Borićem, koji vuče korene sa ovih prostora.

"Sve je to veoma važno budući da smo se opredelili da se za očuvanje našeg teritorijalnog integriteta borimo prevashodno na pravno-političkom planu i zbog toga nam je važno da negujemo i razvijamo odnose sa svim državama planete kako na bilateralnom tako i na multilateralnom planu", naveo je Starović za RTS, podstivši da će ministar narednih dana posetiti Kostariku i Venecuelu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.