Dragin dobio elektronsku narukvicu

Izvor: B92, 03.Sep.2013, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragin dobio elektronsku narukvicu

Novi Sad -- Bivšem ministru poljoprivrede Saši Draginu, optuženom za pronevere u pančevačkoj "Azotari", sinoć je stavljena elektronska narukvica.

On je juče po podne prebačen iz Okružnog zatvora u Beogradu u svoj dom u Novom Sadu, gde će boraviti u kućnom pritvoru.

Pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija montirali su oko noge Draginu elektronsku narukvicu preko koje će se pratiti da li poštuje zabranu napuštanja stana.

Dragin je u pritvoru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proveo devet meseci, od hapšenja 24. novembra prošle godine. Njemu je ranije juče odlukom Apelacionog suda u Beogradu ukinut pritvor, odnosno zamenjen je merom kućnog pritvora uz elektronski nadzor.

Shodno toj odluci Dragin će svoj stan moći da nadalje napušta samo uz odobranje Specijalnog suda u Beogradu u kome se vodi krivični postupak protiv njega. Prvi put će to biti već narednog ponedeljka, za kada je zakazan početak pripremnog ročišta u tom procesu.

Osim Draginu, Apelacioni sud je pritvor zamenio merom kućnog pritvora i Borislavu Stojkoviću, Draganu Tanaskoviću, Draganu Mitiću, Gordanu Markoviću i Aleksi Obradoviću.

Ovom odlukom Apelacioni sud je preinačio rešenje Specijalnog suda od 13. avgusta, kojim je Draginu i ostalima bio produžen pritvor za još 60 dana, nakon što je pre toga četiri puta ukidao rešenja o produženju pritvora.

Za 9. septembar zakazano je pripremno ročište u tom procesu protiv Dragina i još 20 njegovih saradnika optuženih da su zloupotrebama Azotaru oštetili za oko 25 miliona evra.

Oni se terete za prodaju regresiranog mineralnog đubriva od jula 2009. do oktobra 2011. godine, koja je vršena suprotno uredbama Vlade Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.