Dragi građani, petkom ne radimo - štedimo struju

Izvor: Press, 07.Apr.2016, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dragi građani, petkom ne radimo - štedimo struju"

Petak će biti neradni dan za zaposlene u Venecueli u naredna dva meseca u okviru hitnog plana štednje električne energije, kaže predsednik zemlje Nikolas Maduro.
Foto:B92.net
Venecuela ima najveće sigurne rezerve nafte na svetu, ali je njena privreda u haosu, sa galopirajućom inflacijom, nestašicama osnovnih proizvoda kao što su sapun i toalet papir i stalnim isključenjima struje.
Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << jake suše koja je svela akumulacije hidroelektrana na ekstremno niske nivoe, vlada je odlučila da radi štednje struje skrati efektivnu radnu nedelju uvođenjem vikenda od tri dana, počev od ovog petka pa do 6. juna, navodi francuska agencija. 

Ovu odluku je objavio predsednik Maduro u obraćanju na državnoj televiziji. 

On je rekao da je zemlja u teškoj situaciji zbog niskog vodostaja akumulacija u 18 venecuelanskih hidroelektrana. 

Kao primer je naveo branu Guri u jugoistočnoj državi Bolivija, koja zemlju snabdeva sa 70 odsto električne energije. Maduro je rekao da je vodostaj u Guri samo tri centimetra iznad nivoa koji se smatra kritičnim. 

Predsednik Venecuele je takođe naložio industrijskim preduzećima u državnom vlasništvu da smanje potrošnju struje za 20 odsto, baš kao što je i vladi naredio da učini to isto.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.