Dragan Šutanovac - reformator godine

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2010, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Šutanovac - reformator godine

Srpski ministar odbrane Dragan Šutanovac primio je danas, zbog reformi izvršenih u vojsci, nagradu za "Reformatora godine“ koju dodeljuje nevladina organizacija Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj.

Pored Šutanovca, nagradu za reformatora godine dobio je i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Šutanovac je posle dodele nagrade rekao novinarima da u Demokratskoj stranci nije bilo reči o tome da dosadašnji zamenik premijera Ivica Dačić u rekonstruisanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vladi postane njen predsednik.

Šutanovac, koji je i potpredsednik DS-a, izjavio je da je iz novina saznao za mogućnost da Dačić postane premijer, kao što i od novinara "sada prvi put čuje" da je on budući kandidat za ministra unutrašnjih poslova, funkciju koju sada obavlja Dačić.

"Mislim da ćemo o tome razgovarati posle izborne skupštine DS-a. Svakako to nije pitanje za mene, jer ja neću biti mandatar te vlade", rekao je ministar odbrane.

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj održala je i promociju tzv. Sive knjige III, koja sadrži predloge privrednika za pojednostavljenje administrativnih prepreka za poslovanje u Srbiji ali i informaciju koliko je predloga potpuno i delimično rešeno a koliko se nalazi u proceduri.

Specijalna zahvalnica je uručena generalnom direktoru Aerodroma "Nikola Tesla" Velimiru Radosavljeviću, za doprinos podsticanju lokalnog ekonomskog razvoja i promociji investicija u Srbiju.

Svečanosti koja je održana u holu zgrade Radio-televizije Srbije, prisustvovali su direktorka misije USAID Suzan Fric, direktor Kancelarije Svetske banke Lup Brefort, ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik, zamenik šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Adriano Martins, predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladimir Čupić i drugi.

Nagrada za reformatora godine godine dodeljuje se osobama koje su dale najveći doprinos reformi i koje su unapredile rad resora kojim upravljaju, prema mišljenju javnog mnjenja i članstva NALED-a.

Reformator može biti bilo koji predstavnik javne uprave (ministar, gradonačelnik, direktor agencije, državni sekretar) koji se aktivno zalaže za promene i sprovodi ih u delo kako bi državna i lokalna administracija poslovale na efikasniji i transparentniji način, u skladu sa evropskim standardima, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.